Despre noi

Politică la minut a început în august 2020, pe Instagram, din dorința de a explica clar, pe scurt, și ușor de înțeles marile evenimente politice din actualitatea românească și europeană.

Printre altele, am făcut ghiduri pentru alegerile locale și parlamentare, pentru instituțiile fundamentale ale statului, am explicat politici publice și am trecut împreună prin câteva crize de guvern.

Scopul nostru a fost mereu – și rămâne – să implicăm cât mai mulți tineri în procesul politic și în decizia publică, dar și să stârnim dezbateri – toate, într-un mod nepartizan și cât mai imparțial cu putință.

Nu ne sfiim însă să afirmăm că susținem principii precum statul de drept, democrația, buna guvernare, integritatea, civismul și participarea politică, protecția și extinderea sferei drepturilor minorităților de orice natură și apartenența României la organizații care promovează cele de mai sus.

Colaboratori

Adela Ștefan

Adela urmează cursurile Facultății de Drept a Universității din București, fiind în anul III de studii.

Totodată, aprofundează dreptul european și pe cel francez în cadrul Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene.

Este pasionată în special de studiul ramurii de drept public (drept constituțional și instituții politice, drept administrativ, dreptul urbanismului) și de înțelegerea domeniului juridic prin optica relațiilor sociale, economice și politice existente într-un stat.

Colaborator Roland

Roland Kristó

Roland Kristó urmează cursuri de filosofie, politică și economie la King’s College London.

În prezent este redactor la revista facultății Political Economy Review, iar în trecut a fost stagiar la Centrul Român de Politici Europene, respectiv Economedia.ro, în cadrul proiectului Business Hub for Journalism finanțat de Freedom House România.